Cererea de smartphone-uri pliabile ar crește în 2023; Samsung va avea parte de competiție serioasă pe această nișă

Cererea de smartphone-uri pliabile ar crește în 2023; Samsung va avea parte de competiție serioasă pe această nișă

Finalul anului ne aduce și cifre legate de vânzările producătorilor de smartphone-uri pe 2022. Astfel, aflăm prin intermediul DIGITIMES Research că la nivel global au fost livrate 18.3 milioane de modele pliabile, Samsung livrând 75% din acest total. Cu toate acestea, se pare că producătorul sud-coreean va avea parte de competiție serioasă în 2023 și chiar dacă livrările ar urma să crească, cota de piață a companiei ar urma să scadă. Detalii avem mai jos.

Estimările Digitimes ne spun că în 2023 ar urma să fie livrate la nivel global aproximativ 27.8 milioane de telefoane pliabile. Samsung ar urma să livreze 66% dintre acestea, însă. Cofondatorul DIGITIMES Research, Chiawen Chang, spune că piața se va schimba complet odată ce Apple va lansa primul său smartphone pliabil. Totuși, din câte știm, compania din Cupertino ar putea lansa primul telefon de acest fel abia în următorii ani.

Probabil știți deja că pe piață există două tipuri de pliabile. E vorba despre modelele cu clapetă în stil Galaxy Z Flip 4, variante precum Z Fold 4 care se deschid spre exterior, dezvăluind un display mai mare care poate fi folosit pentru multitasking avansat. 

Momentan Samsung, Huawei și Motorola au oferit la nivel global smartphone-uri pliabile. Totuși, companii din China precum vivo și OPPO par să prindă avânt, urmând ca modele pliabile din portofoliul acestor producători să ajungă la nivel global în 2023. De exemplu, în următoarele luni urmează să debuteze OPPO Find N2 Flip, un model pliabil cu clapetă rival pentru Galaxy Z Fold 4

Și Xiaomi are un pliabil care a ajuns recent în România și a primit un hands-on din partea noastră. Este vorba despre Xiaomi Mix Fold 2, un rival pentru Galaxy Z Fold 4 cu suport pentru stylus și un corp foarte atractiv. De asemenea, Honor a lansat recent modelul Magic Vs în China, iar el ar putea ajunge în 2023 în Europa.

Read More

Comments

0 Comments Write a comment

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *