„Támogatjuk a magyar nemzet harcát a globalisták ellen”

„Támogatjuk a magyar nemzet harcát a globalisták ellen”

Az Ignaz Bearth svájci származású jobboldali aktivista által egy évvel ezelőtt életre hívott Balatoni Németnyelvű Közösség (Deutschsprachige Gemeinschaft Balaton) először tartott összejövetelt Budapesten. Egyedüli médiumként a Magyar Jelen volt meghívva az eseményre, ahol a főszervezővel is válthattunk néhány szót.

Advent harmadik vasárnapján délután német szavak töltötték meg az Erzsébet körúton található Ziccer – TrollFoci Sport Pub hátsó termét. Nem, ezúttal nem a katari futball-világbajnokság aktuális összecsapására kíváncsi német nyelvű turisták tömeges meccsnézéséről volt szó (főleg, hogy aznap nem is rendeztek mérkőzést a vb-n, ráadásul már sem Németország, sem Svájc nincs versenyben, Ausztria pedig ki sem jutott), hanem egy relatíve friss kezdeményezés budapesti debütálásáról.

Tudniillik először szervezett összejövetelt a fővárosban a tavaly megalapított Balatoni Németnyelvű Közösség (Deutschsprachige Gemeinschaft Balaton), amely – ahogyan a neve is mutatja – a Magyarországon, elsősorban a Balatonnál és környékén élő németeket, osztrákokat, svájciakat tömöríti.

Jó hangulatban telt a találkozó

A vasárnapi rendezvényen nagyjából harminc résztvevőt számoltunk össze, akiknek lehetőségük nyílt beszélgetniük (vagy éppen megismerkedniük) egymással,

valamint meghallgathatták a főszervező, a Svájcból Magyarországra költözött jobboldali aktivista, Ignaz Bearth háromnegyedórás beszédét.

Bearth felszólalásában hangsúlyozta, a Magyarországon élő nyugat-európaiak támogatják a magyar nemzet harcát a globalisták ellen, örömmel látják, hogy mind a kormány, mind a Mi Hazánk ellenáll a „Soros-marionettbábuk” mesterkedéseinek.

A Telegramon 41 ezer követővel rendelkező aktivista arról is beszélt, hogy nyugaton a tömeges bevándorlás, az iszlamizáció, a balliberális véleménydiktatúra és az Antifa terrorja miatt már nem érezheti magát biztonságban az, akinek fontos a hazája és elutasítja a mulikultit.

Kicsit több, mint egy éve költöztem Magyarországra, azon belül is Keszthelyre. Svájcban a politikai véleményem miatt teljesen ellehetetlenítettek, az Antifa a házamat is megtámadta. Gyakorlatilag menekülnöm kellett a szülőföldemről – ezt már a Magyar Jelennek mesélte Ignaz Bearth az esemény formális részének lezárulta után.

Ignaz Bearth (középen) a rendezvény után

Hozzátette: ahogy letelepedett hazánkban, szinte azonnal nekilátott a Balatonnál élő német nyelvű közösség megszervezésének.

– Amellett, hogy személyes találkozókat tartunk a már itt élő németeknek, osztrákoknak és svájciaknak, fontosnak tartjuk, hogy az ügyintézésben segítsük azokat a nyugat-európaiakat, akik – hozzánk hasonlóan – Magyarországon szeretnének nyugodt és békés életet élni.

Ignaz Bearth kérdésünkre elmondta, az elmúlt egy évben összesen több ezer ember fordult meg a rendezvényeiken, a legtöbben a Balaton környékén szoktak lenni, alkalmanként 100-200-an.

– Mivel a mostani volt az első budapesti találkozó, teljesen elégedett vagyok 30-as létszámmal. Terveink szerint lesz még hasonló találkozó a fővárosban – húzta alá, majd büszkén mesélte, hogy korábban olyan illusztris vendégeik voltak, mint Heinz-Christian Strache, Ausztria egykori alkancellárja; Martin Sellner, az osztrák Identitárius Mozgalom vezetője; vagy éppen Andreas Kalbitz, aki 2017 és 2020 között az AfD brandenburgi elnökeként politizált.

Ignaz Bearth a hosszú távú célokról is beszélt, amiket röviden így foglalt össze:

“Make Hungary and German Great Again.”

Ebben alighanem meg tudunk egyezni.

Képek forrása: Telegram/Ignaz Bearth offiziel

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

Read More

Comments

0 Comments Write a comment

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *